geschreven door Hugo Bakker 

Verbindend vermogen

Zet mensen bij elkaar en je krijgt gedoe…

De één reageert vanuit zijn ego, de ander luistert niet en een derde is veel te direct.

Hoe vaak heb ik dit niet gezien tijdens de vele teamcoaching sessies die ik heb gedaan.

Deze website gaat natuurlijk vooral over werkvormen maar dit boek voegt echt iets toe aan je verzameling werkvormenboeken. Je vindt op allerlei niveau’s tools en handvatten om verbinding te creëren.

Verbindend Vermogen van Marco Buschman (teamcoach) is meer een managementboek dan een werkvormenboek, maar het leuke is dat er heel veel oefeningen en werkvormen in staan. Het boek is een #1 management bestseller en in het boek beschrijft Marco een aantal werkvormen die verbinding met jezelf, met de ander, in een team en met de organisatie bevordert.

verbindend-vermogen-marco-buschman-op-1-jpg

Met Marco heb ik een aantal jaren geleden een masterclass teamcoaching mogen geven en hij is echt een vakman met een liefde voor ervaringsgerichte werkvormen. Al zijn kennis en ervaring heeft hij in dit boek gestopt.

Even tussendoor…, Hugo ontvangt een handtekening van de bestseller auteur ;).

20161110_174613

Het boek kent de volgende indeling:

Deel 1: In verbinding met jezelf – over zelfreflectie, wie ben ik, wat wil ik, gelukkig worden, nee zeggen, vertrouwen in jezelf en over je levensdoel. 13 hoofdstukken en bijna elk hoofdstuk heeft een oefening/werkvorm.

Deel 2: In verbinding met de ander – Over vriendschap, interacties, lichaamstaal, (mis)communicatie, gif binnen relaties, oprecht luisteren en empathie. 14 hoofdstukken, ook weer met oefeningen en werkvormen.

Deel 3: In verbinding met het team en de organisatie – over gedoe, lastige medewerkers, teamontwikkeling, krachtig leiderschap en nog veel meer. 16 hoofdstukken die veel inzichten geven in menselijk gedrag en oefeningen voor procesbegeleiders.

Een aantal van de werkvormen heb ik op de website mogen zetten:

Je grootste droom – over verbinding met jezelf en wat je werkelijk wilt

Drie op een rij – over verbinding met je collega’s

Inteamiteit – over verbinding met je collega’s op persoonlijk niveau

Veel leesplezier!

verbindend-vermogen-marco-buschmanIn Verbinden Vermogen vind je nog veel meer waardevolle en verbindende oefeningen of werkvormen.

Je kunt het boek alleen bij managementboek bestellen.

Over

Hugo Bakker

Mijn missie is om iedereen die met groepen werkt te inspireren om meer actief en meer ervaringsgericht te werken.
BIO: PABO (1989 - 1993), in diverse typen onderwijs gewerkt, directeur op een ZMOK school, interim management en 25 jaar trainingen en teamcoaching bij bedrijven en ondernemers.

Reageer of stel je vraag hieronder:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Populaire werkvormen

>