Vind je het fijn om een methode te hebben zodat je makkelijker meer actief en ervaringsgericht kunt werken met groepen?
Het fysieke boek geeft je 101 handvatten!
De 101werkvormen Formule

Eindelijk is er een werkvormenboek dat meer bevat dan alleen werkvormen. De 101werkvormen Formule is een ontwerpmethode voor iedere trainer of leerkracht om meer IMPACT en hogere leerresultaten te bereiken.

Mijnenveld - 101werkvormen.nl

Ben jij als trainer, coach, teamcoach, procesbegeleider of leerkracht wel eens gefrustreerd omdat de leerlingen of de deelnemers niet de resultaten behalen die jij voor ogen hebt?

Zou jij meer met ENERGIE en meer IMPACT willen hebben waardoor de LEERRESULTATEN omhoog gaan?

Of ben je op zoek naar nieuwe kennismakers, energizers en andere werkvormen?

Dit boek beschrijft de M.E.R.C.I. methode. Dit is een eenvoudig ontwerp dat je kunt toepassen in elke training of les.

M.E.R.C.I. staat voor Motiveren, Ervaren, Reflecteren, Committeren en Implementeren. Elke stap wordt uitgebreid toegelicht en verrijkt met passende werkvormen die je direct kunt toepassen. Dit boek zal, als je de methode toepast, de manier waarop training of les gegeven wordt voor altijd veranderen.

Leerlingen of deelnemers zullen veel meer plezier en energie ervaren. In de praktijk krijgt het commitment (het besluit hoe je de lesstof toe gaat passen) en de implementatie veel te weinig aandacht. Door structuur aan te brengen in het leergedrag zullen de leerresultaten exponentieel toenemen.

Over de auteur:
Als leerkracht ervaarde Hugo Bakker al dat de leerlingen veel meer kunnen dan dat ze laten zien. Ook in een zakelijke omgeving zag hij dat deelnemers vaak maar nauwelijks iets toepasten van hetgeen ze geleerd hadden in de training. Hugo besloot om daar verandering in te brengen en een methode te ontwikkelen die zorgt voor meer impact en hogere leerresultaten.

MERCI methode - 101werkvormen

Ik ontdekte dat het goed is om een KAPSTOK te hebben.

Zo ontstond de M.E.R.C.I. methode. 

M.E.R.C.I. staat voor: Motiveren, Ervaren, Reflecteren, Committeren en Implementeren. 

De meeste trainers passen 'Motiveren, ervaren en reflecteren' wel toe, maar de C en de I worden meeste overgeslagen waardoor het rendement laag blijft.

In dit boek beschrijf ik de methodiek en bij elke letter vind je een groot aantal werkvormen die je direct kunt toepassen.

Praktische handleiding voor trainers, coaches en leerkrachten met een duidelijke beschrijving van bijna honderd direct toepasbare oefeningen. Deze zijn verdeeld in vijf hoofdcategorieën: motiveren, ervaringen, reflecteren, commitment en implementeren. De eerste letters van deze vijf woorden vormen samen het woord MERCI. De oefeningen onder de E zijn onderverdeeld naar drie aspecten: samenwerking, vertrouwen, leiderschap. Een aantal 'energizers' is toegevoegd om een compleet programma te kunnen maken. De beschrijving van een oefening beslaat meestal maximaal een pagina. Omschreven worden: doel, materialen, spelverloop en instructie en soms differentiatiemogelijkheden. De auteur kruidt de tekst van de oefeningen en vooral ook de verbindende teksten met eigen ervaringen als trainer en als trainee. Hij voert zichzelf daarbij op in de ik-vorm. Meer informatie is te vinden op www.101werkvormen.nl Gemakkelijk leesbare handleiding voor trainers en docenten die direct bruikbaar oefenmateriaal zoeken binnen een aangereikte structuur.

NBD Biblion


Wat mensen zeggen over het boek:Tica Peeman, Directeur VIStrainingen, auteur bestseller "Heb lef, durf te veranderen"

De M.E.R.C.I. methode die in het boek beschreven wordt, is eenvoudig en krachtig als trainingsontwerp en kan snel worden geleerd. De beschreven werkvormen zijn vernieuwend en helpen je om de methode makkelijk toe te passen. Dankjewel Hugo!

Tica P.


Liane Duit, Trend translator | Business Development | Innovation| Creatief brein Top Secretaries

Een zeer verhelderend en praktisch boek. Met werkvormen en methoden die in je trainingen echt het verschil gaan maken! Dynamische trainingen met super veel inzichten, hoge energie en heel veel plezier. Dat krijg je wanneer je de MERCI methode toepast en de werkvormen integreert in je training. Mijn trainingsbeoordeling door de deelnemers is sinds ik de methode en werkvormen toepas sky high en de connectie met de cursisten nog intenser. Ik kan het boek een ieder zeker aanraden. Kleine investering, zeer hoog rendement!

Liane D.


Lenneke Koole, Trainer, Coach

In een keer het boek uitgelezen en binnen 2 dagen toegepast in mijn eerstvolgende training. De werkvormen zijn dusdanig beschreven dat je ze direct wil toepassen. Door de eigen ervaringen van Hugo en de inbedding in de MERCI methode hebben de werkvormen ook echt een bodem. De ervaring van de werkvormenmiddag waarin je het boek simpelweg beleefd geeft een extra dimensie. Hugo Bedankt, ik kijk uit naar je volgende boek. Hartelijke groet, Lenneke Koole

Lenneke K.


Annick Vanhove, Organisatiecoach en consultant

Dag Hugo,

Even zeggen dat ik je boek de voorbije weken al verschillende keren vastgepakt hebt.

Het is boeiend geschreven, leuk dat je bij de werkvormen ook vertelt wat jij er toen van geleerd hebt.

Ik zal er zeker reclame voor maken.

Annick V.


Freek Kuilman, directeur Stichting Skillsforyou

Een toonaangevend en inspirerend boek met tal van werkvormen voor individuele en teamvorming. De in het boek genoemde Merci methode biedt een duidelijk stappenplan om je doel te bereiken. Top!

Freek K.


Jolanda Rotert, projectleider/coach/leerkracht

M.E.R.C.I. en de C van Commitment: Aan het eind van de workshop in Appelscha het besluit ’s avonds “De 101werkvormen FORMULE” door te nemen. Dat heb ik gedaan, maar vluchtig. Ik kreeg meteen zin om het hele boek te lezen.

Zondagmiddag in de tuin, zonnetje, drankje, kat naast me op tafel. Voor ik het wist, was ik halverwege het boek en besloot het helemaal uit te lezen. Dan het eten maar wat later op tafel.

Wat hield mijn aandacht vast?
De schrijfstijl – Hugo schrijft, zoals hij vertelt. Hij weet hoe je in een paar zinnen een compleet beeld neerzet.

De inhoud – korte theorie, veel praktische suggesties, tips en trucs die open gebracht worden zodat er veel ruimte is voor eigen (thematische) invulling.

De systematische indeling – “De 101werkvormen FORMULE” is een leerboek, maar ook een naslagwerk, een bron van ideeën, dat je snel weer oppakt om nog eens door te bladeren.

De ondertitel luidt: Methode voor trainers en leerkrachten voor het creëren van meer impact en leerresultaat. Als trainer en docent met vele jaren ervaring in allerlei soorten onderwijs kon ik het niet laten om er het meest op te letten of het boek geeft, wat het belooft.

En dat doet het. De ervaring en situaties, die Hugo beschrijft, stimuleren het voorstellingsvermogen en geven een beeld van het effect van de M.E.R.C.I.-methode op je eigen trainees en leerlingen. Ik zag tijdens het lezen meteen onnoemlijk veel mogelijkheden voor toepassing van deze formule en de werkvormen, die beschreven staan in het boek, in allerlei trainingssituaties.

In het onderwijs hebben met name mentoren, die hun mentorlessen inhoud willen geven of hun groep tijdens de mentorlessen plezier willen laten beleven en tegelijkertijd vaardigheden willen oefenen bijvoorbeeld, aan “De 101werkvormen FORMULE” een gouden leidraad, die ze een schooljaar lang kunnen hanteren. De vele werkvormen zullen ook de motivatie voor “standaardlessen” enorm vergroten; de aandacht van de leerlingen en het leerresultaat volgen dan vanzelf.

Kortom, een boek dat je op je bureau of voor het grijpen moet hebben.

En vergeet niet te M.E.R.C.Implementeren……

Jolanda R.


Carolina Bakker, Trainer, Coach

Dit boek leest als een trein. het geeft me inzicht hoe ik trainingen nog beter kan opbouwen. Je leert over hoe je kan Motiveren, hoe je de groep meer Energie geeft, hoe de deelnemers tot Reflectie komen, hoe belangrijk Commitment is en vooral hoe je het gene wat je aan de groep wil leren tot Implementatie op de werkvloer kan laten leiden.
Hugo bedankt voor het schrijven van dit boek. Ik neem het al 2 weken lang met me mee om er in te lezen..
Ik kijk nu al uit naar je tweede titel.


groet, Carolina Bakker

Carolina B.


101werkvormen.nl

>