geschreven door Hugo Bakker 

Kennismaker: Je grootste droom

Kennismaker Je grootste droom

Deze werkvorm is een hele bijzondere manier van kennismaken en tevens dichterbij onze grootste droom komen. Ik heb de werkvorm uit Verbindend Vermogen van Marco Buschman, een goede vriend van mij. Het boek is een #1 management bestseller en in het boek beschrijft Marco een aantal werkvormen die verbinding met jezelf, met de ander, in een team en met de organisatie bevordert.

Deze activiteit bevordert:

  • Energie
  • In verbinding komen met jezelf
  • In verbinding komen met je verlangens
  • Positieve energie bij elkaar beter leren kennen

Je grootste droom
Deze werkvorm kun je inzetten als je met een groep mensen aan de slag gaat in een training waar groei, zelfreflectie, persoonlijke ontwikkeling of teamontwikkeling centraal staat.

Nog voor het ’traditionele voorstelrondje’ (wat je bij 101werkvormen toch al niet tegenkomt) laat je de groep in steeds wisselende tweetallen aan elkaar vragen:

“Wat is je grootste droom?”

Reken op verwarring; want wat is mijn grootste droom? Heb ik die eigenlijk wel?

Gaandeweg, als ze de vraag vaker stellen en de antwoorden van elkaar horen, ontstaat er positieve energie en wederzijdse inspiratie. Er komen prachtige gesprekken op gang en men wil eigenlijk niet stoppen met de oefening.

De deelnemers komen (weer) in contact met wat écht belangrijk voor hen is. Ze komen ook direct meer op een persoonlijk niveau met elkaar in contact.

Iedereen waardeert deze oefening enorm!

verbindend-vermogen-marco-buschmanIn Verbinden Vermogen vind je nog veel meer waardevolle en verbindende oefeningen of werkvormen.

Je kunt het boek alleen bij managementboek bestellen.

Over

Hugo Bakker

Mijn missie is om iedereen die met groepen werkt te inspireren om meer actief en meer ervaringsgericht te werken.
BIO: PABO (1989 - 1993), in diverse typen onderwijs gewerkt, directeur op een ZMOK school, interim management en 25 jaar trainingen en teamcoaching bij bedrijven en ondernemers.

Reageer of stel je vraag hieronder:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Populaire werkvormen

>