geschreven door Hugo Bakker 

Zelfleiderschap: Centimeter

Zelfleiderschap Centimeter

Van Jeannette Bal hoorden wij afgelopen week over een confronterende vorm die hieronder in het kort beschreven is. Niet op de gebruikelijke wijze, maar gewoon verhalend.

Het doel van deze werkvorm is om je in actie te laten komen. En je kunt de vorm gebruiken in leiderschapstrainingen of workshops over ‘het inrichten van je leven’, ‘het creëren van je ideale dag’, dat soort thema’s.
Iedereen krijgt een ‘centimeter’. Dit is zo’n papieren liniaal van 1 meter die je in de doe-het-zelvers op ziet hangen en kunt pakken om even iets op te meten.

De centimeter staat symbool voor je leven. En wat wil je vanaf nu tot aan… (je pensioen bijvoorbeeld) nog bereiken. Waar wil je naar toe met je bedrijf? Dat soort vragen.

Vervolgens knip je het stuk van 0 centimeter tot en met je huidige leeftijd er af.
Daarna knip je vanaf 100 tot je pensioenleeftijd er af. Als jij met 55 jaar ‘binnen’ wilt zijn en op dit moment 45 jaar bent houd je dus 10 cm over.

Dit is de tijd die je over hebt om je doelen te bereiken.
Wat ga je binnen nu en 5 minuten doen? Welke actie ga je doen; hoe klein dan ook (al is het maar het plegen van een telefoontje).

Over

Hugo Bakker

Mijn missie is om iedereen die met groepen werkt te inspireren om meer actief en meer ervaringsgericht te werken.
BIO: PABO (1989 - 1993), in diverse typen onderwijs gewerkt, directeur op een ZMOK school, interim management en 25 jaar trainingen en teamcoaching bij bedrijven en ondernemers.

Reageer of stel je vraag hieronder:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Populaire werkvormen

>