geschreven door Hugo Bakker 

Teambuilding activiteit: Suggesties in 2 minuten

Teambuilding activiteit Suggesties in 2 minuten

Deze werkvorm heb ik gisteren op een ondernemers avond gedaan. Het was bij Meet@work, een bedrijf dat werkruimtes faciliteert voor kleine ondernemers. Het doel was om te laten zien dat je meer bereikt als je samenwerkt. Ik mocht het ‘doen gedeelte’ voor mijn rekening nemen:

  • Mensen gaan in groepjes van 4 of 5 uit elkaar (beslis ik op dat moment op basis van hoe laat het is).
  • 1 van de 5 is als eerste aan de beurt en krijgt 2 minuten de tijd om zijn pitch te doen én om te benoemen en op te schrijven (op flipover vel) welke ‘dingen’ hij of zij weg zou kunnen geven aan potentiele klanten. Daarna krijgen de anderen 2 minuten de tijd om allemaal suggesties te doen (wat die persoon nog meer zou kunnen doen/ weggeven). Deze persoon mag niet in het ‘ja-maar’ vervallen; hij luistert alleen en schrijft zo snel mogelijk alle suggesties op een flipover vel.
  • Daarna is de volgende aan de beurt, tot iedereen geweest is.
  • Daarna naar centrale punt en alle flappen op de muur hangen.
  • Met z’n allen op de foto en concluderen dat we ‘als we samenwerken’ (bijvoorbeeld omdat we in hetzelfde meet@work gebouw zitten) veel meer bereiken dan in ons eentje…. 😉

Over

Hugo Bakker

Mijn missie is om iedereen die met groepen werkt te inspireren om meer actief en meer ervaringsgericht te werken.
BIO: PABO (1989 - 1993), in diverse typen onderwijs gewerkt, directeur op een ZMOK school, interim management en 25 jaar trainingen en teamcoaching bij bedrijven en ondernemers.

Reageer of stel je vraag hieronder:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Populaire werkvormen

>