Team APK

Je laat jouw auto toch ook Jaarlijks onderhouden?

Ben jij teamleider of onderdeel van een team en vind jij dat de olie af en toe wel eens ververst mag worden?
Herken jij patronen zoals “Zo doen we het hier nu eenmaal” of “Zo zit ‘Jan’ nu eenmaal in elkaar” en zou jij dit wel eens bespreekbaar willen maken?

Wat is een Team APK?
Een Team APK is een dagprogramma dat bestaat uit verschillende samenwerkingsopdrachten in spelvorm. Het team krijgt opdrachten en zal reflecteren op het functioneren als team. Deze dag zal de samenwerking tussen de teamleden een boost geven en direct betere resultaten opleveren.

Wanneer doe je een Team APK?
Er hoeft niets aan de hand te zijn binnen het team om een APK te doen. Voor auto’s is het een jaarlijkse verplichting. In teams doen we dit echter veel te weinig. Een team is eigenlijk een systeem en doordat je als teamlid of teamleider onderdeel bent van dit systeem zie je niet welke patronen ontstaan zijn. Sommige patronen helpen, maar vaak zijn er patronen ontstaan die effectief samenwerken belemmeren. En dat, zonder dat je het in de gaten hebt. Daarom raden wij ieder team aan om jaarlijks een APK te doen!

Team Diagnostic Assessment
Tijdens de dag zal het team een quickscan t.w.v. €375,- doorlopen. Hierdoor krijgt het team inzicht in hoe zij scoren op de verschillende aspecten van samenwerken. Elementen die in de APK opgenomen zijn bijvoorbeeld: vertrouwen, respect, collegialiteit, communicatie, omgaan met meningsverschillen, besluitvorming, enzovoort.

De nadruk ligt op ‘Ontdekken’; over jezelf en over elkaar. Vervolgens afspraken met elkaar te maken, te borgen en om gerichte actie te ondernemen.

Typisch zoiets wat je ieder jaar MOET doen, zoals de olie van de auto verversen.

Het is een krachtig ervaringsgericht leerprogramma dat zowel binnen als buiten gedaan kan worden. Buiten is veel leuker natuurlijk!

Dit unieke programma resulteert in:

Met dit dagprogramma neemt het team een enorme stap richting een “High Performance Team”; resultaten na 1 dag:

  • meer kennis over jezelf en over elkaar
  • het ontdekken waar het team staat m.b.t. de in de scan genoemde aspecten
  • in actie komen om samenwerking te verbeteren
  • meer plezier en energie

Wij hebben 101werkvormen ingehuurd om te laten kennis maken met de verschillende communicatiestijlen en de gevolgen daarvan in de onderlinge samenwerking. Het enthousiasme van Hugo en zijn team en de zorg waarmee hij het programma heeft afgestemd op de behoefte van de groep hebben het enthousiasme van de voorbereidingsgroep vergroot. Door met ervaringsleren te werken werd het leerelement bijzonder goed gecombineerd met het fun-element. Hugo weet mensen op een prettige manier te confronteren met hun gedrag en handelt altijd uit zorg voor de ander. Unaniem wordt teruggekeken op een geslaagde dag, waarvan de effecten nog steeds merkbaar zijn.

Praktische informatie:
De activiteiten vinden, behalve bij extreem weer, buiten plaats.
De locatie: in overleg (een klein grasveld of plein is voldoende), door heel Nederland en België.
Duur: 1 dag
Uw trainer(s): Waldo Oosterhof + (afhankelijk van het aantal deelnemers)
Investering in uw team of bedrijf: Vraag  een offerte aan via Contact.

Vriendelijke groeten,

Hugo Bakker & team 101werkvormen

team apk

>