De Missie van 101werkvormen

“Trainers, coaches, docenten, leerkrachten en procesbegeleiders inspireren ervaringsgerichte werkvormen in te zetten in hun trainingen of lessen.”

Ik heb mezelf de vraag gesteld:
“Hoe kan ik elke leerkracht, trainer of coach in Nederland en België bereiken?”.
“Het internet” was het antwoord.

Ik deel mijn kennis en ervaring en ik wil iedereen die anderen helpt om zich te ontwikkelen inspireren.

Ik doe dat door mijn kennis beschikbaar te stellen op deze site en door workshops en trainingen te verzorgen.

Methodiek
De Methodiek die ik hanteer is gebaseerd op ‘Ervaringsleren’.

Het ervaren tijdens activiteiten/ spelvormen/ werkvormen is zo krachtig! Het reflecteren hierop en het verwerken en vervolgens toepassen is een methodiek waarbij je in je waarde gelaten wordt en waardoor je gaat ‘begrijpen’.

Leren werkt het beste vanuit ‘Plezier’ en ‘Energie’;
vandaar uit kan Samenwerking, Communicatie en Vertrouwen groeien.
101werkvormen helpen hierbij.

Hugo Bakker:
Tijdens de leiderschapstrainingen die ik als deelnemer heb gevolgd haalde ik de meeste inzichten uit de ervaringsgerichte werkvormen. Pas dan kon ik echt voelen in mijn lijf dat er iets gebeurde. Ik vind het nog steeds fascinerend om de parallel te trekken vanuit een spel of werkvorm naar het echte leven. Later ontdekte ik actieve werkvormen die ervaringsgericht waren; en toen was ik verkocht. Ik wist: hier moet ik mee verder want hier kan ik heel veel mensen en teams mee gaan helpen om daadwerkelijk iets ten goede te veranderen. Ik heb toen de website 101werkvormen.nl opgezet en merkte dat deze al snel veel en vaak bezocht werd door vakgenoten. Ik ben heel blij dat mijn missie hiermee geslaagd is!

hugo

>