Energizers in beeld

Video

Video

Werkvormen

13 Lessen

0% Nog niet begonnen

Klaar om te starten?

Energizers in beeld

No label

Video lesson

No label

Deze 5 minuut activiteit kan grote impact hebben als je het aan het begin van je training inzet. Het laat deelnemers zien dat ze daadwerkelijk iets moeten gaan doen met hetgeen ze 'vandaag' leren. Oefening en implementatie zijn noodzakelijk anders is de training voor niets geweest.

Video lesson

No label

Deze 2 minuut activiteit is altijd leuk om te doen als je ziet dat de energie in 'de zaal' gezakt is en heeft verder geen dieper liggende betekenis.

Video lesson

No label

Deze activiteit hoeft maar kort te duren en toch veel inzichten geven in hoe je als team maximaal kunt presteren! Taak als trainer: Het team uitdagen de tijd steeds te verbeteren leert het team afspraken maken, focussen, samenwerken en natuurlijk om het succes te vieren.

Video lesson

No label

Deze energizer kun je in 2 teams doen, bijvoorbeeld in een estafette vorm. Je kunt diverse voorwerpen gebruiken; pennen, rietjes, visitekaartjes, bierfiltjes, etc.

Video lesson

No label

Deze 5 minuten energizer kun je altijd en overal tussendoor doen.

Video lesson

No label

Met deze energizer kun je met een knipoogje testen of de groep elkaar goed aanvoelt. Deze 5 minuten energizer is altijd weer een feest.

Video lesson

No label

Deze activiteit is een leuk tussendoortje; heb je het lef om €50,- in te zetten?

Video lesson

No label

Geweldige energizer om even "uit het hoofd" te gaan. Deze 2 minuut activiteit is altijd een hit, vooral omdat het zo lekker fysiek is. Sommige mensen kunnen erg fanatiek worden!

Video lesson

No label

Deze 2 minuut activiteit is heel intensief, schat zelf in of de groep het aankan. Laat mensen op de veiligheid letten. Laat de groep hun rondetijd verbeteren of schep verwarring door bijvoorbeeld 2x linksom en 1x rechtsom te rennen.

Video lesson

No label

Laat deelnemers anders naar situaties kijken. Deze 1 minuut activiteit kan grote impact hebben als je het op het juiste moment inzet. Het laat deelnemers zien dat dingen anders kunnen zijn als je er vanuit een ander perspectief naar kijkt.

Video lesson

No label

Gewoon lekker dansen! Vraag de deelnemers om er vol voor te gaan en zich niet in te houden. Voor veel mensen (en ook voor trainers) is dit iets wat ver buiten de comfortzone ligt. Stimuleer door zelf lekker mee te doen en alles te geven! Een tussenvorm is om in een kring te dansen en om beurten iemand in het midden te laten dansen terwijl de rest zijn of haar bewegingen nadoet.

Video lesson

No label

Geniale afronder van een blok of dagdeel. Deze 5 minuut activiteit kun je inzetten aan het einde van elk trainingsblok. Altijd lachen en goede energie.

Video lesson

Over de maker van 101werkvormen

Hugo Bakker

Mijn missie is om iedereen die met groepen werkt te inspireren om meer actief en meer ervaringsgericht te werken.
BIO: PABO (1989 - 1993), in diverse typen onderwijs gewerkt, directeur op een ZMOK school, interim management en 25 jaar trainingen en teamcoaching bij bedrijven en ondernemers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>