Leerzame teamuitjes

Het jaarlijkse teamuitje kan ook leerzaam!

Ben jij teamleider of onderdeel van een team en vind jij dat de olie af en toe wel eens ververst mag worden?
Herken jij patronen zoals “Zo doen we het hier nu eenmaal” of “Zo zit ‘Jan’ nu eenmaal in elkaar” en zou jij dit wel eens bespreekbaar willen maken?

Wat is een Leerzaam Teamuitje?
Een Leerzaam teamuitje is een programma van een halve dag dat bestaat uit verschillende samenwerkingsopdrachten in spelvorm. Het team krijgt opdrachten en reflecteert op het functioneren als team. Deze dag geeft de samenwerking tussen de teamleden een boost en levert direct betere resultaten op.

Wanneer doe je een Leerzaam Teamuitje?
Heel simpel; je doet toch elk jaar een teamuitje?!
Alleen boogschieten, karten en steengrillen is leuk en je leert elkaar beter kennen, maar hoe zou het zijn als we echt iets uit het uitje halen waar je als team mee verder kan?

Een team is eigenlijk een systeem en doordat je als teamlid of teamleider onderdeel bent van dit systeem zie je niet welke patronen ontstaan zijn. Sommige patronen helpen, maar vaak zijn er patronen ontstaan die effectief samenwerken belemmeren. En dat, zonder dat je het in de gaten hebt. Daarom raden wij ieder team aan om jaarlijks een leerzaam teamuitje te doen!

De nadruk ligt op ‘Ontdekken’; over jezelf en over elkaar. Vervolgens afspraken met elkaar te maken, te borgen en om gerichte actie te ondernemen.

Typisch zoiets wat je ieder jaar MOET doen, zoals de olie van de auto verversen.

Het is een krachtig ervaringsgericht leerprogramma dat zowel binnen als buiten gedaan kan worden. Buiten is veel leuker natuurlijk!

Dit unieke programma resulteert in:

Met dit dagprogramma neemt het team een enorme stap richting een lekker lopend Team; resultaten na een halve dag:

  • meer kennis over jezelf en over elkaar
  • het ontdekken hoe het team is samengesteld en daarmee verklaren van gedragspatronen
  • in actie komen om samenwerking te verbeteren
  • meer plezier en energie

Wij hebben 101werkvormen ingehuurd om te laten kennis maken met de verschillende communicatiestijlen en de gevolgen daarvan in de onderlinge samenwerking. Het enthousiasme van Hugo en zijn team en de zorg waarmee hij het programma heeft afgestemd op de behoefte van de groep hebben het enthousiasme van de voorbereidingsgroep vergroot. Door met ervaringsleren te werken werd het leerelement bijzonder goed gecombineerd met het fun-element. Hugo weet mensen op een prettige manier te confronteren met hun gedrag en handelt altijd uit zorg voor de ander. Unaniem wordt teruggekeken op een geslaagde dag, waarvan de effecten nog steeds merkbaar zijn. Yvonne Blom, Wageningen Livestock Research

Praktische informatie:
De activiteiten vinden, behalve bij extreem weer, buiten plaats.
De locatie: in overleg (een klein grasveld of plein is voldoende), door heel Nederland en België.
Duur: een halve dag
Investering in uw team of bedrijf: In feite is elke vraag uniek en dus maatwerk. Vraag een offerte aan via Contact.

Vriendelijke groeten,

Hugo & team 101werkvormen

team apk

>