geschreven door Hugo Bakker 

Energizers die 2 minuten duren

energizers die 2 minuten duren

Energizers die 2 minuten duren

Ik stelde ChatGPT de vraag of er een artikel geschreven kon worden met energizers die 2 minuten duren.
Gewoon om te kijken hoe dat zou werken.
Ik kreeg dit antwoord:

Energizers zijn korte activiteiten, die ontworpen zijn om de energie en concentratie van deelnemers te verhogen.
Ze zijn populair in het bedrijfsleven, onderwijs en sport om de geest en het lichaam te activeren, tijdens langdurige sessies en vergaderingen.
Hieronder zijn tien energizers beschreven, die twee minuten duren en makkelijk te integreren zijn in elke omgeving.

 1. De Wave – Sta op en begin de wave door je armen omhoog te gooien en naar de persoon naast je te wijzen om het patroon voort te zetten.
 2. Het Vliegtuig- Sta, met je voeten op schouderbreedte uit elkaar, strek je armen uit en draai rondjes met je armen zoals de propellers van een vliegtuig.
 3. De Power Clap – Sta in een cirkel en klap vijf keer krachtig in de handen.
 4. De Schouder Stretch – Kruis een arm over je borst, gebruik je andere hand om je elleboog vast te pakken en zachtjes te trekken om een stretch in de schouder te voelen. Wissel dan van arm.
 5. De Squats – Sta op en hurk snel neer en kom weer omhoog. 10 keer herhalen.
 6. De Springende Jacks – Spring op, spreid je benen en armen wijd uit en spring weer terug in een normale houding, herhaal 10 keer.
 7. De Toe Tap – Sta op en tik snel met je voeten op de grond, terwijl je in een rechtopstaande positie blijft.
 8. De Stoel Stretch – Zit op een stoel met je rug recht, strek een arm boven je hoofd en buig naar de andere kant en voel een rek. Wissel dan van kant.
 9. De Muur Push-ups – Zet je handen plat tegen een muur en duw jezelf weg van de muur en weer terug. 10 keer herhalen.
 10. De ademhalingsoefening – Sta op, adem diep in en houd je adem 5 seconden vast. Adem dan langzaam uit terwijl je je spieren ontspant.

Conclusie:
Energizers zijn een uitstekende manier om de geest en het lichaam te stimuleren, tijdens lange sessies en vergaderingen.
De bovengenoemde energizers duren slechts 2 minuten en zijn eenvoudig te integreren in elke omgeving.
Door deze activiteiten te doen, kun je de energie en concentratie van deelnemers verhogen en een positieve sfeer creëren in elke situatie.

Goed om te weten:
Dit artikel is gemaakt door een AI tool om te zien hoe het onderwijs zal veranderen door tools als Chat GPT.

Energizers met Ai

Energizers met een betere prompt

Van een lezer, dankjewel Antoine, kreeg ik de tip om ze te herschrijven, maar dan grappig.
Dit was de reactie van meneer ChatGPT:

Ben je klaar om je energie een boost te geven en een beetje gek te doen? Hier zijn tien hilarische energizers die maar twee minuten duren. Ze zijn perfect om wat leven in de brouwerij te brengen, tijdens saaie vergaderingen, langdradige lessen of gewoon wanneer je jezelf een beetje wilt oppeppen. Bereid je voor om te lachen, want deze energizers zijn absoluut knotsgek!

1. De Menselijke Golf: Sta op en begin een golf door je armen in de lucht te zwaaien en naar de volgende persoon te wijzen. Kijk hoe deze knotsgekke golf zich door de ruimte verspreidt!

2. De Vliegende Kip: Stel je voor dat je een kip bent (ja, een kip!). Spreid je armen uit als vleugels en maak draaiende bewegingen terwijl je “Kukelekuuu!” roept. Voel je de kippenvibes al?

3. De Superklap: Vorm een kring met je collega’s en geef elkaar een high-five, maar dan wel op supersonische snelheid! Doe dit vijf keer en voel de energie door je handen knallen.

4. De Verwarrende Dans: Zet je beste dansmoves in, maar voer ze achterstevoren uit! Ja, je leest het goed, achterstevoren dansen, alsof je een videoband terugspoelt. Je zult je afvragen waarom je dit niet eerder hebt geprobeerd!

5. De Fantastische Sprongen: Sta op en maak een paar sprongetjes alsof je op een trampoline springt. Voel de zwaartekracht even verdwijnen terwijl je door de lucht zweeft. Wie heeft er nou een trampoline nodig?

6. De Maffe Jacks: Doe springende jacks, maar dan op de meest absurde manier mogelijk! Doe bijvoorbeeld een sprong met een gekke gezichtsuitdrukking, of schud je billen terwijl je springt. Het doel is om zo idioot mogelijk te zijn!

7. De Tenen Tik: Sta op en tik snel met je voeten op de grond, alsof je een tapdanser bent die helemaal uit zijn dak gaat. Het is alsof je een privé-concert geeft voor je voeten!

8. De Stoel Yoga: Zit op je stoel en doe alsof je een professionele yogi bent. Strek je armen naar boven, buig naar de zijkant en adem diep in alsof je het ultieme zen-moment beleeft. Je collega’s zullen je vreemd aankijken, maar hey, je bent een yogi!

9. De Muur Push-ups: Plaats je handen tegen de muur en doe een paar push-ups. Maar wees gewaarschuwd, de muur geeft geen weerstand terug, dus het lijkt meer op een gekke dans met een onzichtbare kracht. Je hebt geen sportschool nodig om jezelf belachelijk te maken!

10. De Ademhaling van de Idioot: Sta rechtop, haal diep adem en houd je adem vijf seconden lang in. Terwijl je uitademt, laat je een luide en overdreven zucht horen.

Praat je mee over AI?

Als AI zo makkelijk dit soort artikelen kan schrijven…
Op welke manier zal het onderwijs volgens jou gaan veranderen?

Ik ben benieuwd naar jouw visie.
Deel je het hieronder?

Over

Hugo Bakker

Mijn missie is om iedereen die met groepen werkt te inspireren om meer actief en meer ervaringsgericht te werken.
BIO: PABO (1989 - 1993), in diverse typen onderwijs gewerkt, directeur op een ZMOK school, interim management en 25 jaar trainingen en teamcoaching bij bedrijven en ondernemers.

Reageer of stel je vraag hieronder:

 • Mirjam Heek schreef:

  Er is technisch niets op aan te merken maar de tekst en de energizers zijn wel een stuk saaier dan alles wat er op deze site aan energizers staat. Toch maar weer zelf doen

  • Hugo Bakker schreef:

   Helemaal mee eens Mirjam, haha!!

 • Leuke eerste poging Hugo! En… als je instructies wat uitgebreider maakt, krijg je betere tekst. Het helpt overigens ook al enorm om de tekst in het Engels te vragen en daarna te laten vertalen- dan put ChatGPT uit veel meer informatie en wordt de tekst er aanzienlijk beter van. Vertalen kan ChatGPT ook goed:)

  Leuk speelgoed he?? 🙂

  • Hugo Bakker schreef:

   Jij hebt al heel wat ervaring opgedaan begrijp ik al!
   Thanks en ja, ik geloof dat dit leuk speelgoed is en de wereld aan het veranderen is.
   Wel mijn eigen sausje erover heen gooien, zie comment van M. Heek.

   • Wat jammer dat ik geen berichtje krijg als je een antwoord plaatst, nu zie ik het nu pas! Leuk.

    • Hugo Bakker schreef:

     Ja snap ik, moet ik even naar kijken, thx!

 • Coach Namai schreef:

  Ik vind de energizers meer op sportoefeningen lijken dan echte verbindende, leerzame energizers. Zeker goed voor een verhoogde hartslag en even uit het hoofd gaan. Waarschijnlijk ook omdat veel sportinfluencers ChatGPT gebruiken naast andere affiliate marketeers die o.a. sportproducten verkopen.

  Ik vind persoonlijk werkvorm die een metafoor ergens voor zijn erg fijn.
  Zoals toen je vertelde over dat tikspel, en je vergeten was te tellen. En dat je zelf betekenis daaraan gaf dat je meer moest gaan meten onder het mom van ‘meten is weten’.

  Plus ik ben helemaal voor menselijke verbinding. Dus jouw eigen werkvormen zijn effectiever, hebben een diepere laag.

  Nr. 3 Vind ik geniaal om mensen na de lunchpauze/groepjeswerk te laten weten dat we weer gaan centraal beginnen. En dat mensen dan al klappend en zingend (hi – ha – hi – ha – ho uit de lachyoga ) naar hun plekkie (beeldscherm) toegaan.

  Over a.i. eens, verbieden is onmogelijk en moet je ook niet willen. Net als rekenmachines en atlas etc, leer er mee omgaan. Hoe zet je deze tools het beste in.

  Het leert ons betere vragen te stellen, en dus uiteindelijk beter communiceren. Het leert ons bewust te worden over wat mens zijn met een ziel, nu eigenlijk betekent.

  Ondanks dat social media negatieve kanten heeft, bijv. verergeren van mentale klachten, denk ik dat we uiteindelijk een goede balans weten te vinden als maatschappij in het geheel.
  Wel erg jammer voor de zielen die heel erg depressief werden en niet de juiste begeleiding hebben gekregen.

  In algemeen positief over wat de toekomst te brengen heeft.

  • Hugo Bakker schreef:

   Wow, wat heb je dat goed onthouden (tikspel dat mijn leven veranderde).
   En ja, daar heb je precies te pakken wat een chat gpt/ai programma niet kan creëren!

   Ja, het leert ons betere vragen stellen, mooi dat je dat benoemt.
   Fijn dat je positief bent over de toekomst Namai!

 • Lilian schreef:

  Grappig deze lijst. Het komt wel over als een ‘opsomming’ van oefeningen zoals iemand al schreef. Sinds kort ben ik ook met ChatGpt aan het rommelen. Het werkt snel maar ook is het een beetje ‘ kil ‘.Om een voorbeeld of opsomming van inhoud te krijgen zie ik het wel als een mogelijk hulpmiddel om hiermee eigen richting te vinden voor eigen teksten. De eerder vermeldde tip om in de Engelse taal de chat in te vullen , is wel super.

 • Thuis de gesprekken al gevoerd en ook hoe eventueel op school / met huiswerk toe te passen. En hoe je kunt checken naar bronnen, waar komt de info vandaan etc.

  Zelf nog niet uitgeprobeerd, gaat nog wel gebeuren.
  Nieuwsgierig genoeg 🙂

 • Als AI dit soort taken kan uitvoeren en nog eens veel sneller dan de mens dan geeft dat de mens tijd voor andere taken. Bijvoorbeeld het kritisch reflecteren op het gebruik van AI. Dat is volgens mij de (nieuwe) taak van het onderwijs.
  En ja, daar is verbinding voor nodig. Want kritisch zijn betekent betrokken zijn. Bij jezelf, de ander en het ander. Terug naar Socrates en zijn kritische vragen!

 • Antoine schreef:

  Wat je ook kunt doen Hugo is ze op een andere toon laten schrijven met het commando: Herschrijf op een grappige toon. Dat past meer bij jou 😉 Of energieke toon.

  • Hugo Bakker schreef:

   Goeie tip Antoine, heb ik gelijk even gedaan en in het artikel verwerkt ;).
   groet, Hugo

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Populaire werkvormen

  >