geschreven door Hugo Bakker 

Afronder: Schrijf een kaart

Ik weet dat deze werkvorm niet super origineel is, maar hij kan wel erg krachtig zijn.

Deze werkvorm bevordert:

  • Doel visualiseren
  • Doel bereiken
  • Commitment geven
  • Leiderschap

Hieronder de instructie:
Tijd: 10 minuten
Deelnemers: 1 tot veel
Binnen en Buiten
niet Actief

Benodigd materiaal
Ansichtkaarten

Verloop:
Na een training of oefening krijgt iedere deelnemer een ansichtkaart waarop hij/zij een doel/voornemen schrijft. Iets wat hij/zij graag in de toekomst gerealiseerd zou zien. Bij het doel wordt ook een datum genoteerd. De datum waarop het doel gerealiseerd moet zijn. Tevens vult een ieder zijn of haar naam plus adresgegevens in op de ansichtkaart. Tot slot laat iedere deelnemer zijn doel lezen aan een medecursist of het doel concreet genoeg is. De trainer of  begeleider neemt alle kaarten in en zorgt ervoor dat deze op het juiste tijdstip bij alle deelnemers arriveren. Dit zodat degene die de kaart ontvangt, aan het doel/voornemen herinnerd wordt.

Evaluatie:
Op de trainingsdag zelf valt dit niet te evalueren. Ik kan me wel voorstellen dat je een rondje doet en vraagt hoe groot zij de kans inschatten dat het doel daadwerkelijk gehaald wordt.

en: Hoe groot is je verlangen om dit doel te bereiken.

Over

Hugo Bakker

Mijn missie is om iedereen die met groepen werkt te inspireren om meer actief en meer ervaringsgericht te werken.
BIO: PABO (1989 - 1993), in diverse typen onderwijs gewerkt, directeur op een ZMOK school, interim management en 25 jaar trainingen en teamcoaching bij bedrijven en ondernemers.

Reageer of stel je vraag hieronder:

  • Dit is wel een hele leuke afsluiter. Een na een paar maanden, als de stof weer wat weggezakt is, een goede reminder. Deze ga ik onthouden. Bedankt!

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Populaire werkvormen

    >